Hólabda - cukormentesen
2017. március 09. írta: thoomas26

Hólabda - cukormentesen

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

8 db tojás

30 dkg xilit

10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

8 ek meleg víz

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

10 dkg finomliszt

12 g sütőpor (1 zacskó)

2 ek kakaópor

 

Krémhez:

5 dl tej

65 g teljes kiőrlésű liszt

10 dkg xilit

10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

25 dkg vaj

5 ml vanília aroma

 

Külsejére:

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg cukormentes tejcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli tejcsokoládéját használtam)

4 ek olaj

 

 

Elkészítése:

 

A tojások sárgáját a xilittel, a folyékony édesítőszerrel és a meleg vízzel, kézi mixerrel jó alaposan (legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig) felverjük. Ezután beleszitálva óvatosan elkeverjük benne a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját is. Egy 26x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a fele tésztát elsimítjuk benne. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd rásimítjuk a sárga tésztára. Kb. 175 fokon kb. 35 percig sütjük. Miután kicsit hűlt, kiemeljük a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, majd mind a sárga, mind a barna lapot pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Én 4 cm-es átmérőjűt használtam, így 37 db lett mindkét lapból.)

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a xilitet és a folyékony édesítőszert, majd folyamatos kevergetés mellett jól összeforraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kézi mixerrel jó alaposan elkeverjük a vajjal, végül hozzákeverjük a vaníliaaromát is. (A krémet érdemes hűtőben jól kihűteni, hogy könnyebben dolgozhassunk majd vele.)

Egy-egy alsó és felső tésztapogácsát összeragasztunk a krémmel, és az oldalát is bekenjük vele, majd az oldalát kókuszreszelékbe hempergetjük. A tetejét csokoládéval vonjuk be, melyhez a csokoládét az olajjal gőz felett összeolvasztjuk.

 

Tipp:

A pogácsaszaggatáskor leeső tésztadarabokat tépkedjük kisebb darabokra. A sárga tésztáét tegyük egy megfelelő méretű tányérba vagy tálba. Kenjük rá a megmaradt krémet, fedjük be a barna tészta darabjaival, szórjuk meg a megmaradt kókuszreszelékkel és locsoljuk meg a megmaradt csokoládéval. Nálam maradt mindezekből valamennyi, így nem ment veszendőbe semmi, s így a végeiből is egy kellemes desszertet készíthettünk.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr912325525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása