Kráter szelet - cukormentesen
2017. április 13. írta: thoomas26

Kráter szelet - cukormentesen

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

 

5 db tojás

20 dkg xilit

5 ml folyékony édesítőszer (5 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

15 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 g sütőpor (1 zacskó)

20 g kakaópor

1 dl étolaj

1 dl tej

 

Pudinghoz:

40 g vanília pudingpor (1 zacskó)

40 g teljes kiőrlésű liszt

9 dl tej

10 dkg xilit 

 

Tetejére:

450 g 20%-os tejföl

10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

10 ml vanília aroma

 

 

Elkészítése:

 

Először elkészítjük a pudingot, hiszen ennek hűlnie kell. A tejben habverővel jó alaposan elkeverjük a pudingport, a lisztet és a xilitet, és folyamatosan kevergetve jól összefőzzük őket. Langyosra hűtsük ki, miközben időközönként kevergessünk bele, hogy ne hártyásodjon a teteje.

A tojások sárgáját a xilittel és a folyékony édesítőszerrel, kézi mixerrel jó alaposan felverjük. A vége felé, több adagban öntjük hozzá az olajat és a tejet, majd belekeverjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját. 26x35 cm-es, zsírozott és lisztezett tepsibe simítjuk, és evőkanál segítségével beleszaggatjuk a langyosra hűlt pudingot. Kb. fél evőkanálnyi galuskákat szaggassunk, s igyekezzünk úgy a tésztára helyezni, hogy mindenhova arányosan jusson belőle. Kb. 175 fokon kb. 35 percig sütjük.

Ha megsült, elsimítjuk a tetején a vaníliaaromával és a folyékony édesítőszerrel elkevert tejfölt és még 5 percre visszatoljuk a már lekapcsolt sütőbe.

Hagyjuk kihűlni és hűtőben tárolva akár már 4-6 óra múlva is szeletelhetjük. (Bár igazán másnapra fognak összeérni kellemesen az ízek.)

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr512424145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása