Ribizlis zúzmara szelet - cukormentesen
2018. június 20. írta: thoomas26

Ribizlis zúzmara szelet - cukormentesen

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

5 db tojás

20 dkg xilit

6 ek víz

10 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 g sütőpor (1 zacskó)

 

 

Krémhez:

80 g búzadara

4 dl tej

10 dkg xilit

10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

175 g vaj vagy margarin

3 ml vanília aroma

50 dkg szemezett ribizli (más, savanykás gyümölccsel is helyettesíthető, pl. meggyel)

 

Tetejére:

por alakú xilit a szóráshoz (a hagyományos xilitnél drágább, de otthon is készíthető, kávédarálóban)

 

 

Elkészítése:

 

A krémhez, a tejben elkeverjük a darát, a xilitet és a folyékony édesítőszert, majd nem túl nagy lángon, folyamatosan kevergetve jól összefőzzük. Miután kihűlt (amíg hűl, készíthetjük a tésztát), gépi habverővel, alaposan kikeverjük a vajjal és a vanília aromával, majd a végén óvatosan beleforgatjuk a leszemezett, megmosott ribizlit.

A tésztához, különválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a vízzel és a xilittel, gépi habverő legmagasabb fokozatán, jól felverjük (akár 10 percig is). Ezután óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a felvert tojásfehérje habját is. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral bélelt, 26x35 cm-es tepsibe simítjuk, és kb. 175 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félbevágjuk, hogy két vékonyabb lapot kapjunk belőle. A tepsibe visszahelyezzük az alsó lapot, s erre simítjuk rá a ribizlis krémet, majd a másik tésztalappal befedjük. Legalább 4 órát hagyjuk a hűtőben, de a legjobb, ha másnap szeleteljük. Por alakú xilittel megszórva tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr2814059534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása