Kijevi krémes - cukormentesen
2017. március 16. írta: thoomas26

Kijevi krémes - cukormentesen

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

20 dkg finomliszt

12 g sütőpor (1 zacskó)

10 dkg xilit

5 ml folyékony édesítőszer (5 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

20 dkg vaj

4 db tojás sárgája

kb. 120 g tejföl (12%-os)

 

Habhoz:

4 db tojásfehérje

15 dkg xilit

25 dkg darált dió

 

Krémhez:

6 dl tej

80 g vaníliás pudingpor (2 zacskó)

15 g teljes kiőrlésű liszt

25 dkg vaj

10 dkg xilit

15 ml folyékony édesítőszer (15 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

 

 

Elkészítése:

 

A krémhez a tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport, a lisztet, a xilitet és a folyékony édesítőszert, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve jól összefőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Addig megsüthetjük a tésztát.) Ha kihűlt, kézi mixerrel jó alaposan kidolgozzuk a vajjal.

A tészta hozzávalóiból megfelelő állagú tésztát gyúrunk, melyet 3 egyenlő cipóra osztunk el. A habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a vége felé, folyamatos verés mellett adjuk hozzá a xilitet, végül óvatosan, kézzel keverjük bele a darált diót. Ezt is három részre osztjuk. A tésztát, igény szerint lisztezve, kinyújtjuk a tepsi méretére, és a kizsírozott tepsi hátára fektetjük. (Én 40x37 cm-es "gáztepsit" használtam.) A habot egyenletesen elkenjük rajtuk, és kb. 175 fokon kb. 10 percig sütjük.

 

Összeállítása:

Az első lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, rá a krém másik felét, s végül rá a harmadik lapot. (A diós oldala legyen felül a lapoknak.) Hűtőbe tesszük, s másnap szeleteljük. Kiadós és laktató, nagyon finom diós sütemény.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr1212342391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása