Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg vaj
15 dkg xilit
10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
20 g kakaópor
4 dl tej
50 dkg darált cukormentes keksz (én a Detki Cukor Stop kekszét használtam)
10 dkg darált dió
1 ü. rumaroma
Tetejére:
10 dkg cukormentes étcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli étcsokoládéját használtam)
4 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat, a xilitet, a folyékony édesítőszert, a kakaóport és a tejet összeforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a darált kekszet, darált diót és a rumaromát.
Egy 26x35 cm-es tepsit kibélelünk fóliával vagy sütőpapírral és belenyomkodjuk, valamint elsimítjuk benne a masszát. Hagyjuk kihűlni, végül a tetejére rásimítjuk az olajjal összeolvasztott csokoládét.
Ha másnapra nem is annyira, de harmadnapra jól összeérnek benne az ízek és nagyon hasonló lesz, mint a bolti sport szelet.
Jó étvágyat!