Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finomliszt
12 g sütőpor (1 zacskó)
10 dkg xilit
5 ml folyékony édesítőszer (5 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
5 dkg vaj
2 db tojás
45 g diabetikus méz
15 g kakaópor
kb. 7-8 cl tej
Krémekhez:
3,5 - 3,5 dl tej
40 g vaníliás pudingpor (1 zacskó)
40 g puncs ízű pudingpor (1 zacskó)
12,5 - 12,5 dkg vaj
5 - 5 dkg xilit
5 - 5 ml folyékony édesítőszer (5 - 5 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
5 ml rumaroma
5 ml vanília aroma
Tetejére:
10 dkg cukormentes tejcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli tejcsokoládéját használtam)
4 ek olaj
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémek alapját. A 3,5 - 3,5 dl tejet külön külön habverővel kikeverjük a xilittel, a folyékony édesítőszerrel, és az egyiket a vaníliás, a másikat a puncs ízű pudingporral. Folyamatosan kevergetve alaposan összefőzzük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészítjük a tésztát. Ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel jó alaposan kikeverjük a vajjal, végül a vaníliásba belekeverjük a vanília aromát, a puncsosba pedig a rumaromát.
A tésztához a vajat összemelegítjük a diabetikus mézzel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Tejet annyit tegyünk hozzá, hogy egy megfelelő állagú tésztát kapjunk, nekem a receptben írt mennyiség volt szükséges. Három egyenlő méretű cipót formázunk belőle, s igény szerint lisztezve tepsi méretűre nyújtjuk őket, majd zsírozott tepsi hátán sütjük, kb. 170 fokon, kb. 6-7 percig. (Én 40x37 cm-es "gáztepsit" használtam.)
Ha a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az első lapra kenjük a puncsos, a másodikra a vaníliás krémet. Lefedjük a harmadik lappal, s a tetejét az olajjal, gőz fölött összeolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Hűtőbe tesszük, s legalább 12, de inkább 24 óra múlva szeleteljük.
Jó étvágyat!