Almás krémes - cukormentesen
2017. március 20. írta: thoomas26

Almás krémes - cukormentesen

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

8 db tojás

20 dkg xilit

3 ek víz

10 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

6 g sütőpor (fél zacskó)

1 ek kakaó

0,5 - 1 kg alma (ízlés szerint; én 1 kg almát használtam fel, mely megpucolva kb. 65 dkg lett) 

 

Krémhez:

6 dl tej

40 g vaníliás pudingpor (1 zacskó)

50 g teljes kiőrlésű liszt

10 dkg xilit

10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

25 dkg vaj

5 ml vanília aroma 

 

Tetejére:

10 dkg cukormentes tejcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli tejcsokoládéját használtam)

3 ek olaj

 

 

Elkészítése:

 

Először a krém alapját készítsük el. Habverővel csomómentesre keverjük el a tejet a pudingporral, a liszttel, a xilittel és a folyékony édesítőszerrel, majd jól forraljuk össze. Ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel jó alaposan keverjük ki a vajjal és keverjük hozzá a vanília aromát is. Amíg azonban a krém hűl, készítsük el a tésztáját.

Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy sütőpapírral kibélelt 26x35 cm-es tepsi aljára simítjuk.

A tojások sárgáját a xilittel és a vízzel, kézi mixerrel, legmagasabb fordulaton jó alaposan verjük fel, de legalább 5 percig. Apránként szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, s óvatosan keverjük bele, majd szintén óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjék keményre felvert habját is.

A fele tésztát elsimítjuk az almán. A másik felébe belekeverjük a kakaót, ezt pedig a sárga tésztára simítjuk. Kb. 175 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha megsült, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk a tepsiből, hogy az almás rész legyen felül, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd rákenjük a krémet. Legalább egy félórára a hűtőbe tesszük, majd utána elsimítjuk rajta a gőz fölött, az olajjal összeolvasztott csokoládét.

24 órára hűtőbe tesszük, és éles késsel, óvatosan szeleteljük.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr5612356159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása