Hozzávalók:
Tésztához:
5 db tojás
20 dkg xilit
5 ml folyékony édesítőszer (5 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 g sütőpor (1 zacskó)
20 g kakaópor
1 dl étolaj
1 dl tej
Pudinghoz:
40 g vanília pudingpor (1 zacskó)
40 g teljes kiőrlésű liszt
9 dl tej
10 dkg xilit
Tetejére:
450 g 20%-os tejföl
10 ml folyékony édesítőszer (10 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
10 ml vanília aroma
Elkészítése:
Először elkészítjük a pudingot, hiszen ennek hűlnie kell. A tejben habverővel jó alaposan elkeverjük a pudingport, a lisztet és a xilitet, és folyamatosan kevergetve jól összefőzzük őket. Langyosra hűtsük ki, miközben időközönként kevergessünk bele, hogy ne hártyásodjon a teteje.
A tojások sárgáját a xilittel és a folyékony édesítőszerrel, kézi mixerrel jó alaposan felverjük. A vége felé, több adagban öntjük hozzá az olajat és a tejet, majd belekeverjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját. 26x35 cm-es, zsírozott és lisztezett tepsibe simítjuk, és evőkanál segítségével beleszaggatjuk a langyosra hűlt pudingot. Kb. fél evőkanálnyi galuskákat szaggassunk, s igyekezzünk úgy a tésztára helyezni, hogy mindenhova arányosan jusson belőle. Kb. 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
Ha megsült, elsimítjuk a tetején a vaníliaaromával és a folyékony édesítőszerrel elkevert tejfölt és még 5 percre visszatoljuk a már lekapcsolt sütőbe.
Hagyjuk kihűlni és hűtőben tárolva akár már 4-6 óra múlva is szeletelhetjük. (Bár igazán másnapra fognak összeérni kellemesen az ízek.)
Jó étvágyat!