Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg xilit (nyírfacukor)
1 dl étolaj
15 dkg liszt (7,5 dkg fehér liszt és 7,5 dkg teljes kiőrlésű)
10 g sütőpor
2 ek kakaópor
----------------------------------------------------
1,5 dl főzött fekete kávé
6,5 dl tej
105 g tejszínízű pudingpor
25 dkg vaj
10 dkg xilit
15 ml folyékony édesítőszer (15 dkg cukornak megfelelő mennyiség)
1 ek kakaópor
10 dkg cukormentes tejcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli csokoládéját használtam)
4 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a xilittel alaposan felverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat. A fehérjét külön felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgájához, majd szintén óvatosan hozzákeverjük beleszitálva a liszt, sütőpor és kakaópor keverékét.
Egy 35x27 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Kb. 175 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, s miután teljesen kihűlt, félbevágjuk.
Beleöntjük egy lábosba a feketekávét, a tejet, a xilitet és a folyékony édesítőszert, és habverővel jó alaposan elkeverjük benne a pudingport. Ezután folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk. Ha teljesen kihűlt, beletesszük a vajat és gépi habverővel jó alaposan kidolgozzuk. Felét kivesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport.
A következőképpen állítjuk össze a süteményt: az alsó tésztalapra kenjük a sima krémet, majd ráfektetjük a második lapot. Erre kenjük a kakaós krémet, és kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal, s a megdermedt sütemény tetejét ezzel vonjuk be.
Legalább 3-4 óra múlva szeleteljük, de a legideálisabb a másnapot megvárni vele.
Jó étvágyat!