Kapucíner szelet - cukormentesen
2017. február 26. írta: thoomas26

Kapucíner szelet - cukormentesen

Hozzávalók:

6 tojás

20 dkg xilit (nyírfacukor)

1 dl étolaj

15 dkg liszt (7,5 dkg fehér liszt és 7,5 dkg teljes kiőrlésű)

10 g sütőpor

2 ek kakaópor

----------------------------------------------------

1,5 dl főzött fekete kávé

6,5 dl tej

105 g tejszínízű pudingpor

25 dkg vaj

10 dkg xilit

15 ml folyékony édesítőszer (15 dkg cukornak megfelelő mennyiség)

1 ek kakaópor

10 dkg cukormentes tejcsokoládé (én a Wawel hozzáadott cukor nélküli csokoládéját használtam)

4 ek olaj

 

Elkészítése:

A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a xilittel alaposan felverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat. A fehérjét külön felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgájához, majd szintén óvatosan hozzákeverjük beleszitálva a liszt, sütőpor és kakaópor keverékét.

Egy 35x27 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Kb. 175 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, s miután teljesen kihűlt, félbevágjuk.

Beleöntjük egy lábosba a feketekávét, a tejet, a xilitet és a folyékony édesítőszert, és habverővel jó alaposan elkeverjük benne a pudingport. Ezután folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk. Ha teljesen kihűlt, beletesszük a vajat és gépi habverővel jó alaposan kidolgozzuk. Felét kivesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport.

A következőképpen állítjuk össze a süteményt: az alsó tésztalapra kenjük a sima krémet, majd ráfektetjük a második lapot. Erre kenjük a kakaós krémet, és kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal, s a megdermedt sütemény tetejét ezzel vonjuk be.

Legalább 3-4 óra múlva szeleteljük, de a legideálisabb a másnapot megvárni vele.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessutik.blog.hu/api/trackback/id/tr9912295643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása